kolmapäev, 4. veebruar 2009

kodused....

Kuigi tàna oli mul plaanis tùdruk lasteaeda viia, mòtlesin hommikul ùmber.Eile oli ta terve pàev heas tujus, tegus ja isu oli ka hea, kòigest nohu oli veel.Tàna hommikul aga àrkas vàga virilalt ja nina tilkus tugevalt, niiet mòtlesime ikka koju jàtta.Kurtis ka, et kòrv valutab.Kui nùùd kùsin, siis ùtleb, et ei valuta.Ma ei tea ka, mida uskuda.Pole ùhtegi màngukaaslast ka kutsuda, ta on juba nii harjunud teiste lastega koos olema, et kui mòni tunneb sùùdi, et lapse lasteaeda viib, siis ma tunnen sùùdi kui kolmandat pàeva koju jàtan.Vatrab pidevalt oma sòpradest siin:)
Nagu kiuste on tàna ilm nii ilus....ei tea kas vòiks vàikse tiiru teha vòi mitte.......niivàga tahaks.
Momendil on ta jàlle tema ise, ròòmsameelne, asjatab oma autodega ja riidelb nukkudega:)
Tegelikult ma tahsin huvipàrast kùsida, kallite blogikùlastajate kàest, mida teie lapsed sòòvad?Midagi sellist, mida nad alati isuga sòòvad?Lihtsalt huvipàrast ja ka ideede saamiseks:)

5 kommentaari:

Maarja ütles ...

Kui palavikku pole, siis mina olen alati õue ajanud.

Aga söögiga on meil suht nutune, grillitud liha, grillitud orada, tatrapuder ja kaerahelbe puder, spagetid, ragu alla bolognese, guljašš,õun ja banaan, piim, õunamahl. Ja lasteaias fännab spinatisuppi.

mermaid ütles ...

Meil on toiduga kehvad lood. Sööb hautatud- keedetud juurvilju, puuvilju, sinki, putrusid, leiba, muna.. vist ongi kõik.

"Meie" toitusid ei söö.. pean talle alati midagi eraldi tegema.

Mari ütles ...

Hommikuti läheb puder alati peale (kaerahelbe, neljavilja,...)
Tatar, kartulipuder, kotletid ja kana saavad alati taldrikult otsa.
Kindel reegel on see, et ühes toidus ei või olla rohkem kui 4 komponenti ehk siis kartulisalat ja muud miksid ei lähe kohe üldse.

Ruudi ütles ...

Meil lähevad igasugused raguud ( hakkliha, mistoxsoffritto see sügavkülmutatud, tomat ja siis juurvilja, mis kodus leidub. ) ja tuunakala kaste, tuuna, sibul, tomat ja paar oliivi.

Ühepajatoit läheb vaid püreestatult supina :)

Ja noh, jogurt, banaan, juust ja piim läheb iga kell

Suusi ütles ...

Kui Triinu saaks valida, siis tema menüü koosneks õunamahlast, actimeli jogurtist, lihast, gnocchidest, jäätisest ja kommidest.
Noh, nii nutune see asi õnneks siiski ei ole. Liha sööb igasuguses kujus, juurvilju grillitult ja valikuliselt (hetkel finocchio üks lemmik), pastad igal kujul, risottod ja muud segamini toidud ei meeldi, lasteaias sööb minestronet ja polentat, vanaema juures oasuppi. Alati läheb peale puljong kas koos või ka ilma tortelliinideta. Tihti teen lahtiseid soolaseid pirukaid, sinna saab salaja igast asju toppida ja neid sööb kah kui juurviljadega üle pole pingutatud.
Ato on veel sellises eas, et sööb kõike. Milline luksus...